Back to school

Jag tror att jag har glömt bort att nämna att jag börjat ta en kurs på college här borta. Man måste ju läsa 6 credits för visumet så jag valde att läsa Introduction to Business tre timmar i veckan i ca fem månader. Ska även ta en weekend course i April på 3 credits.
 
Så college dårå.. eftersom att jag tar en kurs klockan 7 på kvällen så är det rätt blandat folk i min klass. Allt från 19-60 åringar och alla med olika bakgrund och intressen. Dom flesta jobbar vid sidan om plugget precis som mig och läraren får alla att vara delaktiga i dikussionerna som uppstår. Många frågor riktade till mig om Sverige om vår politik och ekonomi, samt om allmänna grejer och hur det är att leva där. Kul att få dela med sig men min allmänbildning hade väl kanske kunnat vara lite bättre.. Kanske borde börja läsa Aftonbladet lite då och då!
 
Trivs med kursen, klassen och läraren hittills. Hade min tredje lektion igår och nästa vecka är det dags för det första testet. Multiple choice test är det tydligen som gäller så jag hoppas på att det inte ska va alltför svårt!
Wish me luck!
 

Gott på posten

Har under veckan fått två goa paket hemifrån. Det första från Thomas och Marianne, bästa marabou och djungelvrål plus lite svensk läsning. Tack så himla mycket! Blev så glad när jag läste brevet ni hade skrivit ♥ Det andra paketet var från mamma och pappa. Mitt favvo knäckebröd, riskakor, min älskade tomatsoppa och pasta till det. Sen fick killarna varsin lysande klubba och jag fick dumleklubbor ♥ ♥  Plus lösgodis, tuggummi och lakrisal! Taaaaack bästa mama och baba, om tre månader så ses vi!! 
 


The Field Museum

Igår så drog jag och Katharina downtown tillsammans med en ny svensk au pair som bor bara fem minuter ifrån mig. Alltid lika kul att träffa nya människor! Vi gick till The Field Museum och kollade runt där i några timmar. Museumet går att jämföra med naturhistoriska där hemma och dom hade världens mest kompletta och största T-rex skellet, "Sue", vilket var väldigt ballt! Dom hade även coola mumier och så fick vi se en 3D film som hette Walking the T-rex som handlade om Sue's liv. Dinosaurierna var helt klart det coolaste på hela dagen men det fanns även andra utställningar som var intressanta dom med. 
 
Efter museibesöket så blev det snabblunch på Five guys, bästa burgarna, och sen mötte vi även upp Kai. Efter lite kollande i affärer så blev det middag på Vapiano. Så gott!! Glad att vi har det hemma i Sverige också. Helt klart en awesome dag downtown men det var såååååå kallt -13 grader celcius men med vinden som blåser genom byggnaderna så kändes det som -3000 grader. Lagom glad att få komma hem till min varma säng kan jag ju säga! 
 
Söndagen har varit lat förutom ett gymbesök på förmiddagen. Hade en lista på saker som skulle göras idag men det får nog bli en annan dag! Ciao
 

Snow tubing

Fredagkväll till söndagsmorgon spenderades hemma hos Rebecca. Vi tog det riktigt lugnt och bara pratade. Hann en sväng till Dick's igår dock och kollade in rean under denna "fittnessmånad". Kände mig lite halvsjuk hela dagen igår så orkade inte så mycket mer än så.
 
Idag söndag dårå så var jag och åkte Snow tubes med några från min LCC (Local Child Cordinator) -grupp. Snow tubing är när man sitter i en stor uppblåsbar ring och åker ned för en backe. Vissa gånger fick man upp riktigt hög fart medans andra gånger så gled man lite halvsegt. Jag, Michelle och Katharina åkte tillsammans alla gångerna vilket betyder att vi höll i varandras tubes. Det var faktiskt riktigt kul men segt att vänta på den lilla liften som drog en upp för backen (inte ska vi vandra upp för backen själva inte). Efter det så åkte jag, tysken och österrikaren till IKEA för köttbullelunch. Alltid lika gött. Och sen åke vi till Starbucks, haha produktiv eftermiddag blev det!
 

Friday January 17

Kommer ett litet inlägg om i fredags såhär två dagar senare. T var hemma från skolan och medans tvillingarna sov så lekte han och jag lite med min systemkamera. Vi spelade bl.a. in en video där han presenterar alla deras "Thomas the train"- tåg och sen så fick han låna min kamera och han gick omkring och fotade lite allt möjligt. Är faktiskt imponerad över vissa bilder då han faktiskt bara är fem bast. Så här får ni en liten dokumentation över hur det såg ut när jag gick och hämtade posten i fredags och äntligen fick mina bilder som jag beställt.
 

Monday January 13

Ungarna är inne i en jobbig period och trotsar minsta lilla så jobbet är kanske inte på topp just nu. Men konstigt nog så mår man så himla bra ändå. Träningen går bra, awesome värdföräldrar och underbara vänner. Kommer min lilla bubbla någonsin spricka?? Får väl känna mig lyckligt lottad som klarat mig så bra ändå. Vet många som mår eller har mått dåligt här borta och det måste vara riktigt tufft. Man måste vara otroligt stark i sig själv och hela tiden omge sig med positiv energi. Har väl tur som har världens bästa stöd hemifrån också! Vad vore jag om jag inte fick prata av mig med er så fort något känns jobbigt.. Saknar er alla och tänker på er varje dag ♥ 
 
Snön har börjat smälta bort och det känns som vår i luften. Men ryktet säger att vintern inte är över än på ett tag..

New in 6

Har redan börjat tänka på vår och sommar när det gäller mina inköp. Det här året kommer att bli så jäkla bra!!

Längtar!!

Nu i veckan så bokade mina föräldrar en resa hit till mig i slutet av april/början av maj. Ska bli så himla roligt att få se dom igen efter då 8 månader!! Ska även bli roligt att få visa dom omkring där jag bor och sen visa dom Chicago såklart! 
Love you

Saturday January 11

Har varit en ganska så seg jobbvecka med T hemma från skolan måndag och tisdag pga extrem kyla. Åkte till Ballfactory som är en inomhus playground med tvillingarna i onsdags men utöver det så har vi mest hängt runt hemma. Istid mån-tis men igår då blev det plusgrader och så spöregnade det hela kvällen så en hel del snö smälte. Vi hann iaf bygga en snögubbe igår innan det blev alltför blött. 

Lägger upp lite mobilbilder från de senaste dagarna!








Så långt bort men ändå så nära

Kära folket. Vill bara hylla Skype lite såhär en fredagskväll. Hade inga planer för kvällen så började kolla på den genialiska filmen "The Millers", asbra btw, se den (Daniel). Men då ni, då så kom jag och tänka på min underbara vän Josefine som befinner sig ännu längre bort från Sverige än vad jag gör, nämligen i Australien. Så då blev det en timmes skype-date med henne. Det skiljer väl en sisådär 17h mellan oss så lagom till mitt fredagsmys så var det lunchdags, nästa dag, hos henne. Skumt det där. Så himla skönt att få se brudens face iaf efter 4 månader. Saknar dig ♥ 
 
Sååååå, Tack Skype!
 
 

Christmas present from home

För några dagar sen så fick jag ännu ett paket hemifrån och denna gången från Daniels goa mamma Maria. Fick skumtomtar och mina älskade djungelvrål plus finaste berlocken från Thomas Sabo. Du är allt bra du Maria, Tusen tack! Den passar perfekt på min redan påbörjade samling. Armbandet fick jag av mamma och pappa och berlockerna jag har sen tidigare är från Daniel och två är även från Maria. Varje gång man får ett paket här borta så är det som att man får lite extra energi ♥ 
 

Baby it's cold outside

 



Year 2013

Sådärja, bilderna från årets highlights är uppe och jag kan ju säga att jag har över 4000 bilder bara från mina fyra månader i USA så part 3 blev kanske lite lång..
 
Kanske ska ta och skriva en snabb sumering också så att alla hänger med bland bilderna!
 
- Fortsatte mitt jobb på ICA fram tills dagarna innan jag åkte till USA
- Gick på min kusins vinterbröllop med mina fina föräldrar och min fina pojke ♥ 
- Åkte till London i April med min fina vän Erika och shoppade loss
- Tog studenten från samhällsprogrammet med inriktning språk på Tumba gymnasium
- Firade alla mina underbara vänner som också tog studenten, satan vad fort tiden gått!
- Mysig midsommar hemma i trädgården med Daniel och grannarna
- Åkte till Italien med mina päron och njöt av finaste utsikten 
- Härliga kvällar i Stockholm med mamma och pappa
- Minigolf med Olle och hennes boyfriend (Min trognaste bloggläsare)
- Gled runt i min älskade Ibitza tills den gav upp och jag var tvungen att göra mig av med den..
- Avskedsfest med alla goa vänner i min trädgård, saknar er alla!!
 
- Fyra dagar i New York på training school med bästa folket
- Ankomst till familjen och en vecka med bästa Frida ♥ 
- Utforskande av vår nya stad med Rebecca och Kai
- Color run, Happiest 5K on earth, yes sir
- Zoobesök, Bounce town, Museum, Pumpkin farm och tågrestauranger med barnen
- Paintball med danska Jannie
- Blackhawksmatch i födelsedagspresent
- College fotball game plus Tailgate innnan
- Födelsedag med bowling och lasertag
- Halloweenfirande med både värdfamiljen och vännerna
- P!NK med Rebecca 
- Roadtrip till Kanada och Niagarafallen med mina bästa
- Florida med värdfamiljen, Clearwater beach, Busch gardens och Sea world
- Thanksgiving
- Christmas tree farm med Rebeccas värdfamilj
- American Christmas
 
 
2013 har helt klart varit det bästa året i mitt liv. Trots att jag har mått dåligt under en stor del av året, så har det här året ändå varit så bra. Att äntligen få komma till USA och bli fri från mina bekymmer ett tag var så underbart. Svävade på moln mina första månader här och levde i en underbar bubbla som bara var min. Nu har man kommit in i det lite mer och livet här borta börjar likna en vardag. Jobbet är ganska jobbigt, men stunderna man har med barnen på jobbet och utanför som bara är sådär perfekta väger upp allt som tur är.
 
Och USA, landet i mina drömmar. Visst det här landet har en heeeel del problem och folket är långt ifrån perfekta. Men som man behandlar sin medmänniska här kommer vi aldrig komma i närheten av hemma i Sverige. Alla hjälper alla och man pratar med alla, om allt möjligt. Jag har fler interessanta konversationer här under en vecka än vad jag skulle haft under en månad hemma. Och mer än hälften av dom är med folk jag inte ens känner! Tror att det har varit så nyttigt för mig att få komma ifrån Sverige ett tag. Man växer som person varje dag man spenderar i ett främmande land, långt borta från vänner och familj. Och det är så himla viktigt att få känna att man utvecklas! 
 
Saknar er alla och önskar verkligen att ni kunde vara här och uppleva allt som jag får uppleva. För yes, I'm living the fucking dream right now. 
 
 

2013 - Part 3

 

2013 - Part 2