Monday October 28

Snart är Oktober över också. Satan va fort det går, stanna tiden nu tack!! Inte gjort något speciellt idag och jag är så fruktansvärt trött så vet inte om jag ska tvinga iväg mig själv till gymmet eller inte.. Skulle va så skönt att bara ligga i sängen och kolla serier! Men är rädd att fasta i lathetscirkeln. Fick iaf lite påfyllning till mitt svenska godisförråd av Tomas och Marianne som jag tackar så himla mycket för! Kanske ska ta mig något att äta därifrån ikväll istället för att gå till gymmet ;) Vi får väl se.. Ha en bra tisdag ni där hemma som snart vaknar ♥ 

The Weekend + Halloween parade

Ännu en awesome helg. Undra om det kommer att hålla i sig så hela året? Vore ju najs. 
 
Lördag var jag iaf hemma på förmiddagen. Hann gymma och lite sånt. Tog tåget upp till Chicago 4.30 och va där runt sex så då blev det middag och sen Starbucks resten av kvällen med Rebecca, Kai, Sandra och Moa. Det va faktiskt precis vad jag behövde! En lugn kväll utanför huset med sköna människor. När vi gick omkring downtown så såg vi även hur många som helst som va utklädda och påväg ut. Skitkul och vissa hade hel galna dräkter, och vissa hade mindre anständiga sådana.. Kvällen slutade mindre bra då jag började må asilla när vi skulle ta oss hem med tunnelbanan till Rebecca men jag blev bättre sen när vi kom fram.
 
Söndagen så var det Halloween parad med min värdfamilj som gällde! Började dock med brunch på ett jättemysigt ställe med Rebecca och en ny au pair som heter Amanda. Också från Sverige och supertrevlig. Tog färskpressad apelsinjuice, oatmeal pancakes och bacon (som vanligt). Dog vad gott! Drog sedan vidare själv till min värdpappas bror där hela hans sida av släkten hängde så nu har jag träffat dom också! Alla är så himla snälla här. Bytte om och sen drog vi med ungarna till en parad i området och gick trick or treat längst hela gatan då alla affärer där hade varsin station. Jättelyckat! Och så många gulliga utklädnader! Sen mötte jag upp Rebecca och Amanda igen plus Kai. Vi gick omkring där en stund och sen så drog vi downtown för middag och lite shopping. Sen så hade jag fått i uppdrag att köra en av bilarna hem från Chicago så det var ju en upplevelse det också. Inte så farligt dock. Så nu langar jag tusentals bilder (alla är från söndagen) och hoppas på att ni också hade en grym helg! 
 

Birthday wishes from Sweden

 

Friday October 25 The Birthday

Dagen då jag fyllde 19 år. Firades i Chicago, Illinois, USA. Helt sjukt att jag verkligen är här och lever drömmen jag har haft i över tre år. Jag älskar och njuter av varje sekund som jag är här, samtidigt som jag saknar personer som betyder så mycket för mig där hemma. När man fyller år så märks allt sånt extra mycket. Folk ger en fina grattishälsningar och man får omtänktsamma presenter. Fick bl.a. ett blombud till dörren idag från min älskade faster, kusinerna, deras respektive och barn, hur underbart va inte det! Är så lycklig att jag har just dessa personer i mitt liv just nu. Tack för att ni finns, min fina familj och mina fina vänner ♥. 
 
På förmiddagen så var jag och mina två prinsar på en mini utflykt i skogen precis bredvid vår favvopark. Vi kollade på alla ekorrar som sprang omkring bland de färgglada löven och klättrade upp för branta backar. Mina fina värdbarn. Älskar dom redan så sjukt mycket, även om dom gör mig galna och får mig att svära på svenska ibland. Just nu vill jag inget hellre än att vara deras au pair, syster och vän.
 
Gjorde klart mina coconut cupcakes när T kom hem från skolan. Dom blev riktigt goda faktiskt! Och dom var såklart gula och blåa. Åt middag på en Italiensk restaurang i grannstaden med mina nya riktigt goa vänner Michelle och Katharina (laser tag brudarna). Vi åt god förrätt, bl.a. Bruchetta och en blandsallad med salami, mozzarella, tomater, skinka m.m. Sen tog jag faktiskt en pizza till varmrätt. Så gott! Blev bjuden på en mega-froyo på det också. Perfekt avslut på en perfekt födelsedag. Haha min värdpappa skrattar varje gång han frågar mig hur jag tycker att min dag har varit och jag säger "perfekt". Men det är så jag kan beskriva det bäst, för att för mig är det helt enkelt perfekt!
 
 

Thursday October 24

Jag vet att jag är en dag sen med det här inlägget men det var en sån bra dag att jag bara måste ha det i ett separat inlägg!
 
Dagen bjöd på mys med tvillingarna på en Farm precis runt hörnet från där vi bor (klart vi tog bilen ändå!). Dom hade pupor överallt, djur som man kunde mata och ett tåg såklart.. Det var verkligen jättemysigt att få vara där med killarna och dom verkade ha hur kul som helst. Vi köpte djurmat i en tuggumiautomat och matade djur genom plaströr, precis sådär som man brukar och lekte runt bland alla olika saker. Fick riktiga höstkänslor av att vara där och det börjar bli riktigt kallt nu!
 
På kvällen så drog vi som sagt till bowlinghallen för att fira mig lite i förskott. Även det va hur kul som helst! Alla varnen verkade ha kul också vilket kändes riktigt bra. Hade med mig Österrikaren Katharina och lite senare kom även Michelle så efter att vi bowlat klart och mi värdfamilj åkt hem så körde vi lasertag. Säger bara FY SATAN va kul! Det vara bara vi plus snubben som jobbade där som körde och vi hade så kul! Jag vann t.o.m. den andra och sista omgången hehe. Måste helt klart göras igen!
 
 

Wednesday October 23

Idag så var jag och tvillingarna på Bounce Town. Yep, 9 olika hoppborgar i en enorm lagerlokal vare här. Supersunk men skitkul! Ungarna verkade ha roligt och dom var riktigt gulliga mot varandra och sammarbetade sig igenom hinderbanorna som fanns i vissa hoppborgar. Utöver det så har det inte hänt så mycket mer spännande saker idag. Somnade med ungarna när dom tog sin nap, soft. Städade lite, fick ett till brev från Sverige!!! Tack mamma, pappa och mormor! Brevet innehöll godis, tuggummi, tidningar och grattiskort. Fick min födelsedagspresent av dom i bilen påväg till Arlanda, två biljetter till P!NK's konsert här i Chicago 5e November. Kommer bli så bäst! 
 
Ha en underbar torsdag mina kära vänner, själv ska jag bowla imorgon med min värdfamilj för att fira min födelsedag en dag i förskott! Kommer bli skoj tror jag då ungarna aldrig bowlat förut. 
 

Monday October 21

Mysig dag idag med ungarna. Det börjar bli riktigt kyligt och höstigt ute nu. På förmiddagen var vi i favvopark och lekte lite och så gick vi en stund i skogen och letade efter squirrles. Hittade en. 
 
Fick även två brev hemifrån idag. Så himla glad man blir när någon där hemma tänker på en och skickar saker. Fick massor med godis av Daniels underbara mamma Maria. Saknar att vara hemma hos dom och bara umgås alla tre. Eftersom att jag och Daniel har varit tillsammas i över tre år så har jag ju spenderat en hel del tid hemma hos dom. Så tack så mycket för att du tänkte på mig Maria och skickade en massa gott!
 
Fick även ett brev från Christer och Marre som är vänner till familjen. Jag tror att dom läser min blogg så tack så mycket för trisslotterna! Vann tyvärr ingenting men jag fick ju lite tröstpengar så jag är väldigt glad ändå! Känns konstigt att jag inte kommer vara hemma och fira min födelsedag med er och alla andra. Saknar er alla ♥ 
 
Nu ska jag dra till gymmet och köra Ultimate arms 15, Muscle max och kanske Zumba!
 
 
 
 

Sunday October 20

Idag var det LCC-möte i form av pumpkin carving. Mysigt och roligt. På översta bilden så är min pumpa den näst längst till höger. Den som har en tand. Efter mötet drog jag och Michelle först till en outlet mall och sen till Target, så nu har jag halsduk, vantar och varma skor. I'm ready for a winter in Chicago. Sen jag kom hem så har jag myst med mina boys och kollat serier. Inte samtidigt dock för dom ville bara se sin Thomas the train movie som vi alla nog snart kan utantill. Ha en bra start på veckan allihopa!
 

Saturday October 19

Igår (lördag) så var jag, Michelle, Kai och Rebecca och såg en Amerikansk fotbollsmatch. Hela dagen var så sjukt bra och hade så kul. Vi fick hänga med några amerikanska collegestudenter på tailgating vilket är när man träffas och festar lite innan en fotbollsmatch. Ett gäng människor som stod på någons bakgård och drack öl som smakade vatten och hade det allmänt trevligt. Skön dag med sköna människor. Kändes kul att få se en fotbollsmatch här i USA också och jag kommer helt klart att se flera. 
 
Efter matchen så drog jag och Michelle in till centrala Chicago och det blev lite shopping (när kommer jag någonsin sluta shoppa som en galning här?!) Det blev en halsduk och en megasnygg väska som kommer komma med bud till mig någon gång under veckan. Bästa. Vi åt även på Chipotle som har riktigt goda burritos och sen så drog vi till med en munk från Dunkin. Och ja, jag gick upp klockan 5 am för att skjutsa min värdpappa till flygplatsen så vid tio var jag död. 
 
Hoppas att ni där hemma också hade en bra helg, saknar er ♥ 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Chicago Blackhawks vs. St Louise Blues

 

Friday October 18

Hej jag fyller 19 år om en vecka. Hej jag har varit i USA i en och en halv månad. Galet. 
 
Veckan som gått har varit pretty tuff. T var hemma från skolan måndag för att det va Colombus day och sen var han även hemma tis-tors för att han var sjuk. Mitt schema är 7.30-16.30 varje dag och den enda lilla rasten jag får är när tvillingarna sover och alla mina chores är gjorda. T tar ingen nap = ingen rast för Kristin. Kul vecka, verkligen. Hann bara skypa med mina föräldrar en snabbis i tisdags men utöver det så har jag inte kunnat prata med er där hemma som jag velat. Ni sover ju för fasiken när jag har tid.
 
Sen så efter jobbet så har jag oftast något planerat så det blir liksom ingen tid över till att blogga. Vilket är lite surt då jag har så mycket att berätta! Kör en snabb sumering av varje dag den här veckan iaf så ni har lite koll på mitt just nu awesome liv!
 
Monday - Alla barnen och även min värdmamma hemma hela dagen. Vi åkte till en fotostudio för att killarna skulle fotograferas och jag fick även vara med i ett utav dom, hur kul som helst! Jag, min hostmom och T gjorde asgoda cakepops medans tvillingarna sov. Och efter jobbet drog jag till ett gym här i närheten och skaffade mig ett medlemskap. Verkar hittills som en bra gym men ska testa ett annat gym också innan jag bestämmer mig för ett. Gymtränade för första gången på över två månader! Kul vare.
 
Tuesday - Chill dag med sjuk unge. Blev mest filmtittande och sånt. En av tvillingarna börjar vägra att ta sin nap. Kaos. Efter jobbet såg jag att det låg ett stort grönt brev och väntade på mig. En Sverigeflagga och 1,5kg lösgodis. Tack bästa mamma och pappa! Love you ♥ Drog till gymmet och hade en timmes PT-pass på gymmet jag signat upp mig på. Stor kille med bra kommentarer om min träning. Jag var bra tränad men i dåligt skick, haha. Gjorde några set med squats som helt klart kändes dagen efter..
 
Wednesday - Jobb, nothing special. Mest tv-tittande igen och tvillingar som inte napar. Höll på att bli galen ett antal gånger. 9 timmar i sträck med barn under 5 år slutar aldrig bra. Efter jobbet blev det en tur till en Outlet mall med Tysken Michelle och Österrikaren Katharina. Supersnälla brudar! Köpte ett par air max, en Blackhawks T-shirt och strumpor. Kul kväll!
 
Thursday- Började 6.00 istället för 7.30, död. Åt bagels med pumpkin flavoured creme cheese och mådde lite bättre. SÅ GOTT. Tv-tittande och två superpigga treåringar, jag blev galen på riktigt. Ingen ville sova eller lyssna. Åkte till Hickory knolls discovery center efter lunchen och båda två somnade i bilen påväg hem, surprise.. Fick reda på att jag hade chansen till två biljetter till Blackhawks matchen samma kväll. Sa självklart JA! Fick sluta en halvtimme tidigare och drog direkt till tåget. Lång tågresa som vanligt + försöka få en taxi utanför tågstationen som var omöjligt, sen var jag äntligen vid United center. Såg matchen tillsammans med en Sophia från Tyskland. Supertrevlig och jag hade en asbra kväll. Det kändes helt sjukt att jag fick se en NHL-match live!! Stämningen var helt enorm och det enda dåliga var att Hawks förlorade till sina ärkefiender St. Louise Blues. Är helt klart glad att jag fick chansen till att se den här matchen. Bästa värdföräldrarna som tänkte på mig och ville ge mig detta i en tidig födelsedagspresent. Lägger upp bilder från kvällen i separat inlägg!
 
Friday - Äntligen gick T till skolan igen!!! Men ingen nap för tvillingarna = ingen rast för mig. Kul. Har iaf slutat nu och ska snart dra till gymmet och köra ett pass innan det blir bio med tre andra au pairer. Vi ska se "Enough said" som verkar vara en riktigt bra film. Fick nyss veta att om jag vill ha tillgång till min au pair bil de kommande fem dagarna så måste jag skjutsa min värdpappa till flygplatsen imorgon klockan 4.30 på morgonen. Två timmars resa tur och retur.. vi får väl se. 
 
 
 
 

Chicago blackhawks

Sitter just nu på tåget upp till Chicago för idag så ska jag nämligen gå på en Chicago blackhawks match!! Så sjukt taggad just nu! 

Min värdpappas bror ringde honom i förmiddags och frågade om han ville ha två biljetter till matchen ikväll och då frågade min värdpappa mig om jag ville ha dom och det då skulle bli som min födelsedagspresent. Sa självklart ja så fort jag hittade någon att gå med. Ska dit med en annan au pair som kommer från Tyskland, Sophia. Ska bli så sjukt kul!! Ska ta massor med bilder och bara njuta av stämningen. 

Wearing my Blackhawks shirt




This weekend

Jag vet att jag har varit grymt dålig på att uppdatera bloggen nu i veckan men T har varit hemma från skolan mån-ons och kommer nog vara hemma även idag vilket ger mig zero tid att sitta framför datorn på dagarna och kvällarna är proppfulla med annat. Här kommer iaf en snabb sumering av vad jag gjorde i helgen!
 
- 2 Tjockiskvällar hos Rebecca med henne och Kai
- Amerikansk frukost (Chocolate chip waffle såklart)
- Ett besök i ett stall (För Rebeccas skull)
- Inköp av halloweendräkt (HEMLIS)
- Sköna bilturer
- Planering av Kanada-roadtrip i November!!
- Svensk tacos
- Starbucks
- Shopping downtown
- Froyo
 
 

DuPage Children's Museum

I fredag så var T hemma från skolan så jag + barnen + en av nannysarna åkte till ett "hands on" museum en halvtimme härifrån för att spendera förmiddagen där. Vi hängde såklart mest vid tågavdelningen men dom hade en masso coola saker och bl.a. en såpbubblestation så jag fick lite Tom tits känsla. En rolig fredag blev det helt klart men jag var helt slut efteråt..

 
 
 
 

Saturday October 12

Några foton från dagen, skriver mer om vad vi har gjort när jag kommer hem imorgon! Sov hos Rebecca natten till idag och sover här inatt också. Så skönt att komma ifrån huset ett tag. Då uppskattar man det så mycket mer när man väl kommer hem efter en rolig helg!