2013 - Part 1


Friday December 27

Har haft första playdaten med tvillingarna och Katharinas tvillingar idag. Hon har också två treåringar, en kille och en tjej. Skönt att få umgås lite på arbetstid! När vi kom hem sen så hade även T två kompisar över. Dom har dock gått nu och tvillingarna sover så det är jag och T framför en film, Star Wars! 


Paket från bästa vännen

På självaste julafton så damp det ner ett grönt paket i våran brevlåda till lilla mig. Ett paket fullt med världens bästa choklad och mina älskade djungelvrål!! Fick även några karameller med smak av turkisk peppar som min värdpappa även smakade på, enda amerikanen som gillar den smaken tror jag. Tack min finaste Olivia ♥ Saknar dig så mycket och längtar tills du kommer och hälsar på! 
 

American Christmas

Inlägget som skulle ha publicerats igår
 
Ja då har jag varit med om en amerikansk jul då! Inte världens största skillnad från julen hemma i Sverige, förutom maten som serveras och när tomten kommer. Min dag började vid åtta då jag och T fick kolla vad tomten lagt i våra julstrumpor. Fick nog den bästa stockingen av alla. En hårborste (dom som ser ut som hästborstar), miniparfymer och lipgloss, två par strumpor, godis, hand sanitizer, ett ljus och ett kort. I mitt kort så fanns ett intyg på att 100$ hade skänkts till det amerikanska UNICEF i mitt namn. Det var faktiskt det enda jag önskat mig av min värdfamilj och jag är glad att dom valde att göra det. Dessutom så har just UNICEF valt att matcha alla bidrag som kommer in med en lika stor summa. Riktgit grymt tycker jag! 
 
När tvillingarna vaknade så drog paketöppningen igång. Vi lät ungarna öppna alla sina paket och sen så blev det frukost. Fick även två träningströjor och en annan jätterfin tröja av pojkarna. Sparade ett av mina paket som var till killarna till någon timme senare, de största paketet av alla! Ett modelltåg med fem olika delar plus räls. Dom blev helt galna och skrek av lycka. Precis den reaktionen jag hade hoppats på!!
 
Kan ju skriva allt jag gav till min värdfamilj så kanske det hjälper någon annan med vad man kan ge till sin värdfamilj. 
 
Tvillingarna (3år): Modelltåg, en tågkalender och en sagobok med över 20 olika disneysagor.
T (5 år): Modelltåg (samma), en tågkalender (samma) och en bok med över 20 olika superhero historier.
Värdmamma: Tavla med collage från våran Floridaresa tillsammans, ett spel som påminner om Wordfeud och en kalender om vin.
Värdpappa: Tavla (samma), en burk med pepparkakor som hade Stockholm som motiv på locket och en kalender med bilder på vackra vyer i USA.
 
Eftermiddagen spenderades hemma hos min värdpappas syster. Barnen fick ännu mer paket (tågtågtåg) och vi vuxna körde Grab bag. Alla hade med sig något för under 25$ och sen så fick man i nummer ordning antingen gå och ta ett oöppnat paket eller så kunde man sno ett redan öppnat paket av någon annan! Jag gick hem med fancy choklad som är härifrån Chicago. FRANGO candy cane chocolates. Hur bra som helst! Kvällen spenderades framför tv:n med min goa värdfamilj. Riktigt nöjd med min första jul i USA!
 
 

My boys

Älskade ungar!

Christmas eve - Julafton

Då var julen över för er där hemma då. Kuligt att man är i USA och har allt det roliga kvar! Imorgon så står paketöppning på schemat klockan 8 och sen blir det mysfrulle med familjen. På eftermiddagen så ska vi till Bills syster och fira med hans släkt. Ska bli roligt! 
 
Idag så vaknade jag upp en timme efter att mitt alarm skulle ha väckt mig. Försova sig på självaste julafton?! Hann iaf till min skypedejt med mamma, pappa och mormor. Fick se på Kalle och så öppnade vi varandras presenter. Jag fick pengar och Melissa Horns nya skiva. Dom fick bl.a. matchande Chicago Blackhawks t-shirtar och matchande renhorn. Renhorn i filttyg som man sätter runt huvudet. Var såklart tvungen att få det på bild! Öppnade mina presenter från Katharina också, mitt favvogodis, popcorn (vi är moviebuddies) och ett kit med coconutstuff. Bästa bruden! Efter den mysiga pratstunden med min saknade familj så fick pratade jag med Daniel och hälsade God jul till hans mamma, syster och mormor. Alltid lika roligt! Fick bästa presenten av min fina pojke, ett presentkort på massage här där jag bor! Helt klart något min lilla rygg behöver. Tack mina bästa för julklapparna! Love you ♥ 
 
Vid 11 så åkte vi till Cindys föräldrar och hade minijul med dom och Cindys systers familj. Riktigt trevligt och god mat i form av turkey. Ungarna fick en massa tåg och Angry birds-saker och jag fick hemmagjort coconutgodis och pengar av grandma and grandpa. Alla är så snälla och omtänksamma här! Sen vi kom hem så har vi ätit god take out-mat, kollat julfilm och preppat för tomtens ankomst inatt. Fyra kakor, en från varje barn, dvs. T, tvillingarna och mig såklart!
 
Nu ska jag gå och lägga mig, taggad på att se vad tomten har lagt i min julstrumpa!! Hoppas ni får en mysig juldag ♥ 
 
 

Monday December 23

Måste ju börja det här inlägget med att hälsa God Jul till alla er där hemma som snart vaknar. Hoppas att ni får en mysig jul tillsammans med era nära och kära. Själv kommer jag att fira denna julen med en familj som jag bara kännt i några månader. Sjukt hur det kan bli! Har riktigt blandade känslor inför julen iår. Älskar att befinna mig i USA då folket här matchar min galna kärlek för julen, med pynt och julmusik överallt. Och sen så har jag en helt underbar värdfamilj som gör allt för att jag ska få en jul jag kommer minnas för livet.
 
Men sen så får man ju inte dom där riktiga julkänslorna eftersom att det är något som saknas, min familj och mina vänner. Önskar att jag fick vakna upp bredvid min fina Daniel och äta julfrukost med mina älskade päron. Och att sen få träffa hela tjocka släkten och äta kalkon på juldagen. Men så blir det inte iår, men ni ska veta att jag kommer tänka på er alla hela dagen imorgon! Ska slita upp paketen från mamma och pappa så fort jag vaknar och sen så har vi bestämt skypedejt under Kalle. 
 
Så ät nu gott och ta hand om varandra! Det är det viktigaste vi har här i världen, varandra ♥ 
 

New in - Christmas presents from me to me

 

The Polar Express

Förra söndagen så var jag och min värdfamilj och åkte The polar express. Eller ja, det var två tåg vagnar som åkte från Illinois till Nordpolen på ca. 20 min. Och så fick man träffa tomten också! Alla barnen fick varsin silver bell, precis som i filmen och vissa av barnen och föräldrarna som åkte på tåget var klädda i pyjamas. Så mysigt! Under resans gång så läste dom högt ur boken och så blev man serverad kakor och varm choklad. Dom hade alla dom viktiga detaljerna men det kunde kanske ha varit lite bättre gjort. Ska inte klaga, julkänslorna var på topp och ungarna var glada!
 

Christmas wishes from home

Julkort från Christer och Marre & Åsa och Christer. Blir lika glad varje gång jag ser någonting med mitt namn på bland dagens post. Tack för att ni tänker på lilla mig. God Jul ♥ 
 

Christmas cookie baking with my Austrian ♥

Förra helgen så mös jag och Katharina till det med lunch på Colonian Café, kakbak och lite One direction beundrande. Shoppade lite julklappar också har jag för mig, haha. Kommer inte riktigt ihåg helgen i detalj men kul var det! Sov hos henne både fredag till lördag och lördag till söndag iaf p.g.a. kaoset hemma. 
 

Christmas lights

 

Julbord på IKEA

Jag vet att jag inte har uppdaterat här på över en vecka men tiden som vi bodde på hotell va ganska så hektisk och jag var helt slut varje kväll. Uppdaterar er på allt som har hänt ett inlägg i taget. Börjar med förra fredagen då jag, Rebecca och Katharina var på IKEA för julbord. Helt klart värt! Dom hade min älskade prinskorv och lussebullar. Rullade därifrån kan man ju säga. 
 

Christmas wishes from home

Fina julkort från Christer och Marre & Åsa och Christer. Blir alltid lika glad så fort jag ser något i posten med mitt namn på det och med fina svenska frimärken. Tack för att ni tänker på mig! God Jul på er allihopa ♥ 
 

Thursday December 12

Idag så har det varit lite kaos i huset då vi hade en vattenläcka bakom kylskåpet som gick genom golvet och ner till taket på min värdpappas kontor som ligger precis under. En del av golvet i köket är upprivet, kylskåpet står mitt i köket och nu täcks en stor del av huset i plast inför nästa veckas renoveringar. Mån-Fre nästa vecka kommer att spenderas med hela familjen på ett hotell 30 min härifrån. Kommer bli intressant hur vi kommer att lösa den veckan med barnens aktiviteter och T's skola 30 min bort. Iaf, jag kommer ju slippa städa och laga mat så jag borde nog inte klaga ;)
 
Snön ligger iaf kvar på marken och det har varit -15 grader här idag så jag tror på en vit jul. Tvillingarna och jag var ute och skottade lite igår efter det megastora snöfallet som skulle orsaka kaos (7cm). Jag har lyckats tvinga mig själv till gymmet dom senaste dagarna också. Blir bara svårare och svårare, haha. Ser fram emot imorgon då det är julbord på IKEA som gäller. Ska dit med min svenne Rebecca och österrikerskan Katharina som älskar varmrökt lax. Dom enda två orden som hon kan på svenska! Känns som att det kommer att vara en hel del svenska au pairer där vilket ska bli kul, och sen så ska det ju såklart bli asgott med julbord. Hej köttbullar, prinskorv och skinka!!! Haha, femåringen Kristin. Kanse dags att börja äta ägg och fisk snart hörrrrrruuuuu. 
 
Fick mina julklappar från mammsen och pappsen idag också! Gah, vill öppna dom nu men ska fan vänta till den 24e!! Tack världens bästa ni ♥ Fick en gullig liten hälsning på paketet av min fina Ica-Nicole också, Tack! ♥ 
 
Langar bilder på min snygga tågbana som jag gjorde med ungarna idag, troligvis jag som hade roligast under själva bygget. Sen så en bild på sötisen som hjälpte mig att skotta uppfarten. Och min nya julstrumpa. Fick ju en med en tomte på (kanske inte har visat den) men lamporna som satt på den fungerade inte så jag fick en ny! En med en pingvin på istället, som lyser hur fint som helst! Så nu har jag tvåååååååå. Awesome awesome. Nej nu börjar det spåra känner jag, godnatt.