Taking the train to Chicago

 

Saturday September 28

Idag är det lördag och helg! Det betyder att jag drar upp till Chicago om någon timme och inte kommer hem förrän söndag kväll. Får sova hos bästa Rebecca inatt igen och vi kör en repris på djungelvrål och marabou. 
 
Och imorgon, söndag, så är det COLOR RUN som gäller! Jag och Rebecca ska springa/gå (hon är megasjuk) med några andra au pair brudar. Det kommer bli hur grymt som helst! Om det inte regnar såklart för då blir det inställt..
 
Detta gott folk, är Color run 

New in

Sammanfattar min vecka med min shopping för då förtår ni vad jag har gjort på min lediga tid ;)
 
Sön - (veckan innan I know) - Chicago Bears tröja + Blackhawks tröja
Mån - Drog en galen shoppingrunda med en tysk au pair som bor här i närheten. Det blev 2 par jeans + tröjor på American Eagle outfitters. Förmodligen min favoritaffär just nu. Sen smink på Sephora, underkläder på VS och ett smyckesträd från Target. Bästa shopping dagen med ganska mycket fattigare blev jag.
Tors - Tog bilen och körde i 40 min för att komma till Naperville och en omtalad Scrapbook affär. Jag som älskar sånt var i himlen typ. Sista bilden visar vad som köptes där. Kommer bli som terapi för mig att få sitta och fixa med min bok.
 
 

Chicago September 22

Söndagen bestod av mer häng Downtown. Jag och Rebecca tog tåget in för att träffa tre stycken andra au pairer från Training School. Skotten Kathryn och tyskarna Anika och Tai. Men innan vi mötte dom vid "bönan" så hade vi frukostpickning i Millenium park och så gick vi omkring och tog en massa kort (se tusentals bilder nedan). Det blev en lunch vid Navy pier tillsammans allihopa och sen drog dom vidare till Kathryn för att se Bears gamet men jag vartvungen att dra hem.. Men en skön dag i världens bästa stad vare!
 
 
Jag och Kathryn har fått höra att vi är väldigt lika varandra, are we?
 

Scavenger hunt Saturday September 21

I lördags var det som sagt Scavenger hunt i downtown Chicago med cirkus 200 andra au pairer från olika LCC grupper. En LCC grupp (Local Child Cordinatior) är en grupp med au pairer som bor i närheten av varandra och man träffas en gång i månaden. Vår LCC håller koll så att man är på minst 10 av de 12 mötena man har under sitt år vilket är ett av kraven man har för visumet. Scavenger hunten var alltså septembers möte. Så, Scavenger hunt = lag om fem pers + ett häfte med måååånga frågor om Chicago + olika ställen man måste gå till och ta kort på. Jag hamnade i lag med tre stycken från min LCC grupp, bl.a. Kira från Tyskland som jag hängde med måndag kväll, plus en annan random brud. Det gick väl inte sådär jättebra för oss, kankse för att vi gick runt och frågade folk på gatan istället för att googla allt på våra telefoner. Vi fick 65/100 så nej nej, inget förstapris där inte.. Men kul hade vi! 
 
När allt var klart vid bönan (den enorma bönformade silvriga grejen på mina foton) så drog jag och några andra svenska brudar till en pizzeria och käkade Chicagos specialitet, Deep dish pizza. Googla det gott folk. Helt underbart!
 
Efter det plus lite vandrande runt i affärer så drog jag och Rebecca hem till henne. Hon bor ca 20 min från själva centrala Downtown vilket jag också önskar att jag gjorde.. Vi åt iaf mer onyttigt i form av chips, godis och marabou mjölkchoklad! Hur den kvällen slutade får ni fråga Rebecca om ;)
 
Det var min lördag det, fortsättning följer.. typ
 

My boys

De tre killarna som jag tar hand om är helt underbara. Visst dom kan vara riktigt gnälliga och trotsiga ibland men när dom är lugna och lyssnar så är dom verkligen bäst. Som idag så har en av tvillingarna haft feber på eftermiddagen så kvällen spenderades med en halvsovande treåring på ena armen och X-factor på tv. Det blir inte mycket mysigare än så! Att han väljer att luta sig mot min arm och verkligen vill gosa gör också att man blir helt varm inombords. Hoppas bara att han inte är sjuk imorgon dock för då lär det bli en tuff arbetsdag!
 
Mina fotomodeller 

Hemma

När min värdpappa och barnen kom och hämtade upp mig på tågstationen idag efter min helg i Chicago så kände jag hur jag verkligen hade saknat dom. När jag hoppade in i bilen och barnen började prata med mig och ställa en massa frågor blev jag bara så himla glad. Konstigt hur snabbt man kan skapa en relation med barnen. Hade t.o.m. saknat våran hund Tilly!

Skönt att vara hemma men helgen har varit grymt rolig! Har inte tid eller ork till att berätta om allt eller lägga upp bilder just nu men lovar att det kommer ett megafett inlägg antingen imorgon eller tisdag!

Saknar er där hemma galet mycket och önskar bara att alla kunde flytta hit. För helt ärligt talat så saknar jag inte Sverige ett dugg.

Ledig helg i Chicago

Fredag idag vilket betyder heeeelg och ledigt. Ska dra upp till Chicago imorgon vid halv nio och vid elva ska jag träffa min LCC grupp plus några andra grupper för en Scavenger Hunt downtown. Jag får förklara vad LCC och Scavenger hunt är när jag har tid för nu vill jag bara sova! Sover sedan över hos Rebecca som bor i Chicago och så på söndag ska vi träffa några au pairer från training school. Kommer nog att bli en riktigt rolig helg! 
 
Ha det gött där hemma, miss u!

Thursday September 19

Idag så blev det Hickory Knolls discovery center med tvillingarna igen. Dom älskar stället så why not. Skönt att komma ut ur huset också. Vädret här är jättekonstigt. Det regnade imorse och var mulet så jag fick köra T till skolan men sen när jag skulle hämta honom så var det 35 grader och strålande sol så då tog jag såklart inte bilen. Det är supernära till skolan och vi brukar cykla men eftersom att vi åkte bil på morgonen så hade han ingen cykel.
 
Jag fick då idén att jag skulle springa till Teiges skola (med pauser i skuggan) och sen gå med honom hem. Det blev en promenad hem med 3 vattenpauser, två gånger då jag fick leka häst med T på ryggen och en svettig femåring när vi kom hem. Men han var glad hela vägen vilket resulterar i en glad au pair. Efter skolan hann vi med ett experiment från Tom Tits som jag tagit med plus lite kakbak. När det gäller bakningen här så är det verkligen det lättaste jag varit med om. Idag så var det enda vi behövde göra var att ta fram plåtar, rulla färdigutskurna bitar med kakdeg och lägga dom på plåten. 

Supersvårt
Svårare att ta kort med en systemkamera när man är ensam med two boys så ni får stå ut med mobilbilder ibland!
 

Wednesday September 18

Igår så jobbade jag först från 07.15-11.30 och sen från 14.30-21.00 så jag hann inte med så mycket annat. Tvillingarna hade soccer på morgonen och T hade soccer på kvällen. Skjutsade T till träningen och satt sedan där i en och en halv timme och kollade på. Så kommer det vara varje tisdag för mig framöver. Sprang runt lite och gjorde lite övningar igår så får väl göra något sånt varje gång.
 
Idag så har vi mest varit inomhus pga dåligt väder men vi hann med en promenad med tvillingarna och hunden, mormorn och jag.. Ungarna har varit lite gnälliga och jag märker att dom blir mer oförskämda och lata när mormorn är här men hon åker hem imorgon så då är det tillbaka till rutinerna. När jag va ute och gick med Tilly (Matilda, the dog) på förmiddagen så började det ösregna när jag hade ca. 200m kvar så jag sprang resten av vägen. Men blev ju helt dyngsur ändå.. Efter jobbet så åkte jag till en sportaffär här i närheten, Dick's sportswear, och handlade nya träningskläder för 213$. Ups. Men riktigt nöjd med köpen iaf! Ska börja springa mer nu då det är svinbra träning och lite halvroligt när man väl blir bra på det. Rebecca frågade om jag ville springa Colour run med henne i slutet av månaden så nu blir det hårdträning, not. Ska ta tag i att köpa gymkort snart också. Finns så många gym att välja mellan! 
 
Lite mysbilder från igår och idag
Halloweenbyxor från min värdmamma :))
 

Stora drömmar blir lite större här



Monday September 16

Idag så var det min första jobbdag som jag var helt själv med barnen. Dock kom mormorn på eftermiddagen och hjälpte till och hon ska sova här till torsdag då båda mina värdföräldrar ska resa i jobbet. Dagen gick hur bra som helst och alla tre pojkarna har varit underbara! Tvillingarna hade gymnastik på morgonen och sen så åkte vi till parken.

Mormorn gillar när det är rent i huset och när man hjälper till så det känns som att jag har jobbat heeeela dagen just för att jag har hjälpt till så mycket. Hann iaf med en liten springtur efter jobbet. Grymt skönt var det! 

Tänkte visa upp min shopping hittills.. förvänta er inte att jag ska orka göra såhär med allt bara!


Veckan som gått

Jag har varit ganska upptagen de senaste dagarna med att lära mig allt jag behöver kunna och med att hänga med Frida som tyvärr åkte hem idag. Har haft så himla roligt med henne och familjen den här veckan. Vi har blåst megabubblorna som jag hade med mig från Tom tits, varit i parken och myst med tvillingarna och igår (Lördag) så var jag och Frida i Chicago med Rebecca. Det var helt galet coolt! Jag må älska NYC men Chicago är nog ännu bättre! Jag har även hunnit med att träffa min värdpappas föräldrar och hans syster med barn. Supertrevliga allihopa!
 
Idag så sa jag hejdå till Frida på morgonen eftersom att hon skulle åka tillbaka till Sverige idag och sen så tog jag bilen till en gigant mall cirkus 45 min bort. Med hjälp av GPSen så kom jag dit nemas problemas och så blev det lite shopping med Rebecca igen och en annan Swede som heter Moa. Underbara brudar som jag hoppas att jag kommer spendera mycket tid med! Måste ju nämna att vi åt på The Cheesecake factory också. Sammanfattar det med tre ord, gott, långsamt och dyrt. Inget ställe jag kommer gå till varje månad kanske men cheesecaken med jordnötssmörsmak va galet god!
 
När jag kom hem från mallet så hade jag som en liten "uppkörning" med min värdpappa för att han ville se min körning och godkänna att jag får köra barnen, vilket jag ska göra imorgon. Hoppas att allt kommer att gå lika bra nu när jag är själv!
 
En väldans massa bilder i oordning, varsågod!
 
 
 
 

Wednesday September 11

Idag så var jag, Frida och pojkarna på Hickory Knolls discovery center och kollade på reptiler och sköldpaddor. Dom fick klappa en ödla också. Pojkarna var så söta och dom har varit glada nästan hela dagen. Hämtade Teige från skolan idag igen och det gick asbra. Hann skypea lite med mami och babo idag också, och hundarna såklart!   Efter jobbet så hann jag och Frida med promenad, middag med familjen, Victorias Secret, Starbucks och Target. På target köpte jag tofflisar och tre nya nagellack, bästa Essie för bara 8 dollar styck (56:-!!). Så när vi kom hem igen innan min curfew klockan 22 så fixade vi våra naglar, tiptop!   Nu är det sängen som gäller, saknar er där hemma! Puss    

Tuesday September 10

Idag var det soccer för tvillingarna på schemat. Det var faktiskt riktigt roligt men gymnastiken igår var nog roligast! Fick vara helt ensam med alla tre pojkarna i en timme idag också. Det gick helt okej men det blev lite kaos när det var fler saker som hände på en gång. Men det slutade bra iaf och jag är faktiskt stolt över mig själv!
 
På kvällen åkte jag och Frida in till Saint Charles och tog lite kort, åt frozen yoghurt och sen middag på Buffalo Wild Wings. Asgott!
 
Lite bilder då som vanligt